Privatumo politika

Privatumo politika

Informuojame, kad svetainėje www.kaunoklinikos.lt yra renkami ir tvarkomi asmens duomenys, kurie mums padeda suprasti, kiek naudinga mūsų veiklai yra ši interneto svetainė ir kaip ją tobulinti ateityje tam, kad patenkintumėme svetainės vartotojų lūkesčius.

Šioje privatumo politikoje rasite išsamią informaciją apie tai, kokius duomenis renkame, kam juos naudojame, ir kas turi prieigą prie tokių duomenų.

Šioje politikoje taip pat galite susipažinti, kokias teises, susijusias su Jūsų privatumu, turite ir kaip galite jomis pasinaudoti.

Rekomenduojame skirti laiko ir susipažinti su šia politika.

Jūsų duomenų valdytojas

Jūsų asmens duomenų valdytojas yra Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninė Kauno klinikos (toliau – Kauno klinikos), Eivenių g. 2,  LT-50161, Kaunas, juridinių asmenų registro kodas 135163499, tel. +37037326375, +37037326376, el. paštas rastine@kaunoklinikos.lt 

Kokius duomenis renkame ir kam juos naudojame

Interneto svetainės lankomumo statistika

Siekdami tobulinti savo interneto svetainę ir plėtoti savo veiklą, renkame įvairius svetainės lankytojų duomenis. Mums svarbu, kuri informacija yra įdomi svetainės lankytojams, kaip dažnai jie jungiasi, kokias naršykles ir įrenginius naudoja, kokį turinį dažniausiai skaito, iš kokių regionų jie yra. Minėtais tikslais renkame demografinius bei statistinius duomenis. Šiuos duomenis tvarkome remdamiesi mūsų teisėtu interesu geriau suprasti savo klientų poreikius ir pageidavimus tam, kad galėtumėme tinkamai plėtoti ir vystyti savo veiklą.

Šią informaciją renkame pasitelkdami „Google Analytics“ įrankį, kuris leidžia fiksuoti ir analizuoti pirmiau minėtus duomenis.

Jeigu pageidaujate, čia galite rasti daugiau informacijos apie tai, kaip veikia „Google Analytics“ ir kokią informaciją šis įrankis leidžia rinkti ir analizuoti – https://support.google.com/analytics/answer/1012034?hl=lten&ref_topic=6157800

Bet kada galite išjungti duomenų apie Jus rinkimo funkciją „Google Analytics“, kaip tai aprašyta čia: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/.

Slapukai (angl. Cookies)

Kas yra slapukai?

Slapukas yra nedidelė duomenų rinkmena, kurią interneto svetainė išsaugo Jūsų naudojamame įrenginyje, kai apsilankote svetainėje. Taip daro dauguma svetainių. Įrašyti slapukai leidžia svetainei kurį laiką prisiminti Jūsų veiksmus ir pasirinktus nustatymus (pvz. kalbą, raidžių dydį). Tai užtikrina patogesnį naudojimąsi svetaine, kadangi Jums nereikia kaskart pakartotinai įvesti parinkčių apsilankius svetainėje ar naršant po jos atskirus puslapius.

Slapukai ir jų funkcijos

Skirtingų rūšių slapukai naudojami skirtingiems tikslams.

Toliau pateikiamas dažniausiai sutinkamų slapukų rūšių sąrašas ir paaiškinama, kam jie naudojami.

  • Seanso slapukai

Seanso slapukas laikinai išsaugomas jūsų kompiuterio atmintyje, kol jūs naršote interneto svetainėje, pavyzdžiui, kad būtų galima sekti, kokią kalbą pasirinkote. Seanso slapukai jūsų kompiuterio atmintyje ilgą laiką nesaugomi, jie visada išnyksta, kai išjungiate savo žiniatinklio naršyklę.

  • Ilgalaikiai ar sekimo slapukai

Ilgalaikis slapukas išsaugo failą jūsų kompiuteryje ilgam laikui; tokios rūšies slapukas turi galiojimo datą. Ilgalaikiai slapukai padeda interneto svetainėms įsiminti jūsų informaciją ir nuostatas būsimiems apsilankymams. Tai lemia greitesnę ir patogesnę prieigą, nes, pavyzdžiui, jums nereikia iš naujo prisijungti. Pasibaigus galiojimo laikui slapukas automatiškai pašalinamas, kai grįžtate į jį sukūrusią interneto svetainę.

  • Lankomos svetainės slapukai

Juos nustato pati interneto svetainė (ta pati sritis kaip naršyklės adreso juostoje) ir gali nuskaityti tik ta svetainė. Šie slapukai paprastai naudojami tokiai informacijai kaip jūsų pasirinkimai išsaugoti, kad būtų galima panaudoti jums vėl apsilankius svetainėje.

  • Svetimi slapukai

Juos nustato sritys, kurios skiriasi nuo rodomos naršyklės adreso juostoje, t. y. ne interneto svetainės savininkai. Šie slapukai, pavyzdžiui, naudojami rinkti informaciją reklamai ir naudotojo turiniui. Taip pat svetimi slapukai gali būti naudojami interneto svetainės statistikai rinkti. Kadangi svetimi slapukai leidžia išsamiau analizuoti naudotojų naršymo įpročius, jie laikomi jautresniais nepažeidžiamumo atžvilgiu, todėl dauguma žiniatinklio naršyklių leidžia pakeisti nuostatas ir nepriimti svetimų slapukų.

Kiti/nenumatyti slapukai

Atsižvelgiant į tai, kaip veikia internetas ir žiniatinklio svetainės, mes ne visada žinome apie slapukus, kuriuos patalpina trečiosios šalys per mūsų interneto svetainę. Tai ypač taikytina atvejams, kai mūsų interneto svetainėje yra vadinamieji įtaisytieji elementai: tekstai, dokumentai, vaizdai ar trumpi vaizdo klipai, kurie išsaugoti kitos šalies svetainėje, bet rodomi mūsų ar per mūsų interneto svetainę.

Todėl jeigu susidursite su tokiais slapukais mūsų interneto svetainėje, kurių mes nenurodėme anksčiau, praneškite mums rastine@kaunoklinikos.lt. Arba kreipkitės tiesiogiai į susijusią trečiąją šalį ir paklauskite, kokius slapukus jie patalpino, kodėl taip daro, apie slapuko naudojimo trukmę ir kaip jie užtikrina jūsų privatumą.

Kaip valdyti slapukus?

Jūs galite bet kada ištrinti visus Jūsų įrenginyje jau esančius slapukus, be to, daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad jos neleistų įdiegti slapukų. Plačiau susipažinti su savo galimybėmis galite čia: http://www.youronlinechoices.com/.

Tačiau, Jums ištrynus slapukus, kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti, taip pat, gali tekti pakartotinai nustatyti svetainės parinktis.

Kadangi slapukai yra paprasti tekstiniai failai, juos galima peržiūrėti su daugeliu tekstų rengyklių ar rašyklių. Galite spustelėti slapuką ir atverti jį. Toliau pateikiamas nuorodų sąrašas, kaip peržiūrėti slapukus skirtingose naršyklėse. Jeigu naudojate kitą naršyklę, žiūrėkite naršyklių slapukų informaciją. Jeigu naudojate mobilųjį telefoną, išsamesnės informacijos rasite savo telefono vadove.

„Firefox“

https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer

„Chrome“

https://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647&topic=14666&ctx=topic

„Internet Explorer 8–11“

http://windows.microsoft.com/en-US/internet-explorer/delete-manage-cookies

Jūsų klausimai ir komentarai

Tam tikrose svetainės vietose turite galimybę užduoti klausimus ir rašyti komentarus. Jūsų pasisakymų duomenis tvarkome siekdami pateikti atsakymus į užduotus klausimus ir reaguoti į pareikštas nuomones. Šių duomenų tvarkymo teisinis pagrindas – mūsų teisėtas interesas užtikrinti tinkamą teikiamų paslaugų kokybę.

Kas turi prieigą prie Jūsų duomenų

Prieigą prie svetainėje renkamų duomenų turi mūsų darbuotojai, dirbantys IT padaliniuose, kurie yra atsakingi už šių duomenų analizę ir interneto svetainės tobulinimą ir darbuotojai, kurie atlieka funkcijas, susijusias su svetainės veiklos ir svetainėje teikiamomis paslaugomis (pavyzdžiui, atsakymai į Jūsų užklausas ir komentarus) užtikrinimu.

Taip pat, prieigą prie duomenų gali turėti arba duomenis gauti gali mūsų partneriai, kurie teikia interneto svetainės turinio valdymo įrankius, svetainės talpinimo paslaugas. Pažymime, kad tokie subjektai Jūsų duomenis gali matyti ir tvarkyti tik tiek, kad suteiktų mums mūsų įsigyjamas paslaugas.

„Google Analytics“ įrankį suteikia įmonė „Google Inc.“, veikianti JAV. „Facebook“ slapukus įdiegia įmonė „Facebook Inc.“, veikianti JAV. Šioje svetainėje taip pat naudojami Google žemėlapių, Youtube slapukai. Tiek „Google Inc.“, tiek „Facebook Inc.“ yra įsipareigojusios taikyti ES-JAV Privatumo skydo principus, kurie užtikrina, kad paslaugų teikėjas atitinka ES privatumo standartų reikalavimams. Šiam teikėjui taip pat taikomi sutartiniai įpareigojimai užtikrinti privatumą. Apie tai galite paskaityti čia:

https://www.google.com/analytics/terms/dpa/dataprocessingamendment_20160909.html

ir čia:

https://www.facebook.com/policies/cookies/

Kiek ilgai saugome Jūsų duomenis

Svetainėje surinkti duomenys, skirti svetainės efektyvumo analizei, gali būti saugojami iki 3 metų.

Slapukai paprastai galioja trumpai (iki  sesijos pabaigos), bet kai kuriais atvejais gali galioti ir iki 2 metų, nebent juos ištrintumėte anksčiau.

Jūsų paklausimuose pateikta informacija tvarkoma tol, kol išsprendžiame Jūsų užduotą klausimą. Jūsų komentaruose išreikšta nuomonė saugoma tol, kol įvertiname pateiktą poziciją, bet ne ilgiau kaip 1 metus.

Jūsų teisės ir kaip galite jomis pasinaudoti

Jūsų tvarkomų duomenų atžvilgiu turite teisę susipažinti su tvarkomais Jūsų asmens duomenimis; prašyti ištaisyti Jūsų asmens duomenis; prašyti ištrinti Jūsų asmens duomenis; atšaukti duotą sutikimą dėl slapukų naudojimo ištrindami slapukus arba išjungdami juos per savo naršyklės nustatymus arba apsilankę čia:

Taip pat turite teisę prašyti apriboti Jūsų asmens duomenų tvarkymą arba pareikšti, jog nesutinkate, kad Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi remiantis mūsų teisėtu interesu, tačiau šios teisės gali būti neįgyvendintos, jeigu konkreti situacija neatitiks visų reikiamų sąlygų. Tokiu atveju išsamiai informuosime Jus apie teisės neįgyvendinimo priežastis.

Savo teises galite įgyvendinti kreipdamiesi į mus el. paštu rastine@kaunoklinikos.lt

Teisė pateikti skundą

Jei manote, kad netinkamai tvarkome Jūsų asmens duomenis arba Jūsų teisė privatumą yra pažeista, galite pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai, A. Juozapavičiaus g. 6, 09310 Vilnius, tel. +37052712804, +37052791445, faks. (8 5) 261 9494, el. paštas ada@ada.lt

 

 

X